Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Iran

Durata: 1 zi, fara cazare

Shiraz – Persepolis – Yazd – Meybod – Naein – Isfahan - Abyaneh – Kashan – Desertul Maranjab – Teheran
Servicii incluse:
- Bilet de avion Bucuresti – Shiraz, via Istanbul, compania Turkish Airlines
- Bilet de avion Teheran – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
- Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport
- Transport cu autocar local modern, pe durata circuitului
- Taxa de procesare si viza on-arrival in Iran
- 9 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel:
2 nopti cazare in Shiraz la hotel Royal 4* sau similar
2 nopti cazare in Yazd la hotel Sib-o Nar 4* sau similar
3 nopti cazare in Isfahan la hotel Piroozy 4* sau similar
1 noapte cazare in Kashan la hotel 4*
1 noapte cazare in Teheran la hotel Parsian Kowsar 4* sau similar
- Mese incluse: 8 mic dejunuri si 8 cine
- Tururi de oras: Shiraz, Yazd, Isfahan, Kashan si Teheran
- Bijuteriile Persiei: Persepolis, Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Castelul Narin
- Jeep Safari in Desertul Maranjab
- BONUS! Activitati deosebite locale
- Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
- Ghid local licentiat, vorbitor de limba engleza, de la sosire pana la plecare
- Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala cu protectie COVID (obligatorie) + storno
- Taxele de oras, se achita la hotel
- Bilete de intrare la obiectivele turistice, bauturi, mese optionale
(altele decat cele mentionate la servicii incluse)
-Bacsisuri recomandate pentru ghidul local si soferi: 45 eur/ pers Note: bacsisurile se achita numerar direct insotitorului de grup la sosire, bacşişurile nu se refera si la excursiile opţionale

IRAN & Desertul PERSIEI PREMIUM TOURS

14 Aprilie. BUCURESTI – ISTANBUL

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:50 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1040 cu destinatia Shiraz, via Istanbul. Decolare la ora 15:50 si sosire in Istanbul la ora 17:15. Imbarcare pe zborul TK884 cu destinatia Shiraz cu decolare la ora 20:40.

 

15 Aprilie. SHIRAZ

Sosire pe aeroportul din Shiraz la ora 00:55. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer si cazare la hotel Royal 4* sau similar Shiraz. Mic dejun. Vom incepe turul orasului Shiraz si vom vizita Moscheea Nasir ol-Mulk, renumita pentru arhitectura si decoratiunile sale. Fiind una dintre cele mai frumoase moschei din Iran, Nasir ol-Mulk fascineaza prin vitraliile viu colorate, covoarele persane si placile ceramice multicolore. Interiorul moscheei da impresia unui caleidoscop, datorita jocului hipnotic de lumini. Continuam cu Muzeul Narenjestan, un pavilion bogat decorat, ce atrage atentia prin elementele decorative bogate, dupa care vom face o plimbare in Bazarul Vakil din Shiraz, unde vom avea ocazia sa cumparam condimente, obiecte de anticariat sau obiecte din bronz. Vom continua cu Mormantul lui Hafez, unul dintre cei mai renumiti poeti persani, care a scris despre dragoste si spiritualitate. Vom termina turul de oras cu vizita la Altarul lui Ali Ibne Hamzeh, unul din cele mai renumite structuri istorice si religioase din Iran. Transfer la hotel si timp liber la dispozitie. Servirea cinei. Cazare la hotel Royal 4* sau similar Shiraz.

 

16 Aprilie. SHIRAZ – PERSEPOLIS – YAZD

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Yazd, cu oprire in Persepolis, bijuteria Persiei Antice, in prezent sit arheologic inscris in Patrimoniul UNESCO. Persepolis a fost fondat de catre conducatorul Darius I in anul 518 i.Hr si a servit ca si capitala a imperiului Persiei, fiind oglindirea maretiei acestei dinastii. Ridicat pe o terasa imensa, jumatate naturala, jumatate artificiala, orasul antic se intinde pe o suprafata totala de 13 hectare, fiind un exemplu uluitor de arhitectura antica, tehnologie, planificare urbana si arta. Supranumit “perla persiei”, Persepolis ne va fascina prin istoria vasta si povestile persane ce inca dainuie in spatele zidurilor orasului. In apropiere, vom vizita Naqsh-e Rostam, necropola a regilor, recunoscuta pentru basoreliefurile ce il reprezinta pe eroul mitic Rostam. In continuare, vom vizita Pasargadae, prima capitala a imperiului Persiei, fondata de Cirus cel Mare in secolul 6 i.Hr. Palatele, gradinile si Mausoleul lui Cirus al II-lea din interiorul orasului antic sunt exemple remarcabile ale artei si arhitecturii persane timpurii. Servirea cinei. Cazare la hotel Sib-o Nar 4* sau similar Yazd.

 

17 Aprilie. YAZD

Mic dejun. Vom face un tur de oras in Yazd care va include vizita la Moscheea Jami Yazd, bijuterie arhitecturala a secolului 14 cu doua minerate si o intrare spectaculoasa, in forma de arc. Vom continua cu o plimbare in Complexul Amir Chakhmagh, faimos pentru nisele simetrice. Complexul este unul dintre cele mai cunoscute puncte turistice din Yazd si reuneste structuri cu diferite scopuri: o moschee, un mausoleu, o cisterna cu apa, un bazar si un tekye (loc de jale). Nu departe de centrul istoric, vom vizita Templul Focului, unde vom afla detalii despre religia zorostriana. Templul Focului se numara printre cele mai importante 9 temple zorostriene din lume – in religia zorostriana, in fiecare din cele 167 de temple din lume, arde un foc perpetuu, reprezentand puritatea. In Templul Focului din Yazd, flama arde de mai bine de 1500 de ani. Vom continua cu vizita la Turnul Tacerii - "funeraliile celeste" si reprezinta morminte in aer liber in religia zorostriana. Aici vom afla detalii interesante despre ritualurile funerare zorostriene vizitand acest sit. BONUS! Activitati deosebite: O plimbare in cartierul vechi Fahadan. Servirea cinei. Cazare la hotel Sib-o Nar 4* sau similar Yazd.

 

18 Aprilie. YAZD – MEYBOD – NAEIN – ISFAHAN

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Meybod, unde vom vizita Castelul Narin, unul dintre cele mai importante monumente istorice pre-islamice din provincia Yazd. Fortareata a fost construita din argila si pamant, in 5 etape, iar cea mai timpurie constructie se estimeaza ca ar data din anii 4000 i.Hr. Legenda spune ca acest castel a apartinut Regelului Solomon si a fost ridicat de catre Djinni, spirite supranaturale rauvoitoare din mitologia araba. Vom continua spre Naein, oras desertic cu constructii in armonie absoluta cu mediul inconjurator. Aici vom vizita Moscheea Jame, a doua cea mai mare moschee din Iran, foarte bine conservata. Arhitectura acesteia reprezinta unul din cele mai semnificative exemple de arhitectura islamica timpurie, fiind obiect de studiu pentru calatori si iubitori ai artei. Tot in Naein vom vizita Caravanseraiul – loc de popas si odihna pentru comerciantii de pe Drumul Matasii. Seara, vom sosi in Isfahan, fosta capitala a Iranului. Servirea cinei. Cazare la hotel Piroozy 4* sau similar Isfahan.

 

 

19 Aprilie. ISFAHAN

Mic dejun. Isfahan este unul dintre cele mai grandioase orase din lume si numit Nesf-e Jahan inseamna “Jumatate din Lume”. Legenda spune ca Isfahan a fost locul ales de Adam dupa izgonirea din Rai. Vom vizita Complexul Naqsh-e Jahan, inscris in Patrimoniul UNESCO. Complexul, format din cladiri cu arhitectura tipica iraniana, amplasate de jur imprejurul unui imens spatiu verde, este un exemplu ambitios de planificare urbana al lui Shah Abbas cel Mare. Vom admira aici palate, moscheea publica, vom vizita bazarul si madrasa (institutie de invatamant). Vom continua cu vizita Moscheei Sheikh Lotfollah, capodopera a arhitecturii iraniene. Moscheea se distinge prin decoratiunile bogate si inscriptiile deosebite. Vom vizita mai departe Moscheea Shah si Palatul Ali Qapu, constructii marete apartinand secolului 17, cu interioare bogat ornamentate. De asemenea, vom admira Palatul Chehel Sotun, ce uimeste prin salonul de intrare luxos, unde primeau vizite ale demnitarilor straini. Vom incheia turul cu o plimbare in Marele Bazar din Isfahan, aflat in partea nordica a complexului Naqsh-e Jahan. BONUS! Activitati deosebite: O plimbare pe una dintre cele mai pitoresti strazi din Isfahan, Chahrbagh si o vizita la o ceainarie iraniana autentica. Servirea cinei. Cazare la hotel Piroozy 4* sau similar Isfahan.

 

20 Aprilie. ISFAHAN

Mic dejun. Astazi vom continua cu a doua parte a turului de oras in Isfahan si vom incepe cu vizita Moscheea de Vineri, aflata in centrul istoric al orasului. Moscheea, datand din anul 841, este marturia vie a evolutiei arhitecturii iraniene in perioada islamica. Aflat in Patrimoniul UNESCO, edificiul este unul dintre cele mai vechi din Iran. Vom face o plimbare in Cartierul Armenesc, unde vom vizita Catedrala Vank si Muzeul. Catedrala, ca multe constructii din Iran, a fost ridicata in timpul lui Shah Abbas, cel care a mutat capitala Persiei din Qazvin la Isfahan in anul 1598. Catedrala Vank a fost construita in 1606 pentru sutele de refugiati armeni din timpul Razboiului Otoman. Vom admira in continuare superbul pod Sio-Se-Sol, al carui nume inseamna “33 de poduri”, peste raul Zayandeh Rud. Mai departe, vom avea ocazia sa vedem un al doilea pod – Podul Khaju, inspirat din Sio-Se-Sol. BONUS! Activitati deosebite: O vizita la o brutarie traditional iraniana. Servirea cinei. Cazare la hotel Piroozy 4* sau similar Isfahan.

 

21 Aprilie. ISFAHAN - KASHAN

Mic dejun. Vom pleca spre Kashan, iar pe drum ne vom opri in satul Abyaneh, unde vom simti ospitalitatea si caldura locuitorilor ce au putina interactiune cu lumea din afara. Vom afla detalii despre cultura si traiul bastinasilor si vom simti autenticitatea acestui sat pitoresc. In continuare, ne vom opri in Kashan pentru a vizita Gradina Bagh-e Fin, un exemplu autentic de gradini regale iraniene, imprejmuite de pereti cu 4 turnuri circulare. Gradina a fost construita in anul 1560 pentru a servi lui Abbas cel Mare, Sahul Persiei si este inscrisa in Patrimoniul UNESCO din anul 2012. Tot astazi, vom vizita Casa Bourojerdi, construita in anul 1857 de catre Seyyed Mehdi Borujerdi, un comerciant bogat din Kashan. Casa este un exemplu de locuinta a persoanelor instarite ale secolului 19 si uimeste prin fatata bogata decorata si prin peretii ornamentati. Servirea cinei. Cazare la hotel 4* Kashan.

 

22 Aprilie. KASHAN – Desertul MARANJAB – TEHERAN

Mic dejun. Vom pleca astazi spre capitala Iranului, Teheran, cu o oprire in Desertul Maranjab, localizat langa un lac sarat. Ne vom bucura de privelisti magnifice si incepem o calatorie printre dune intr-un jeep 4x4 off-road. Vom simti nisipul auriu in palme, visand la zilele glorioase ale Persiei, pe cand negustorii vremii cutreierau aceste zone. Vom vizita Caravanseraiul Shah Abbasi, unul dintre cele mai importante repere turistice din Desertul Maranjab, unde vom descoperi istoria Drumului Matasii si a comerciantilor ce parcurgeau renumitul drum aducand bogatii precum aur, matase sau condimente. Inca o data, ne putem imagina vremurile in care aceste zone erau pline de viata si de calatori grabiti, obositi si dornici sa poposeasca in aglomeratul Caravanserai. Dupa vizite, vom continua spre Teheran. Servirea cinei. Cazare la hotel Parsian Kowsar 4* sau similar Teheran.

 

23 Aprilie. TEHERAN

Mic dejun. Vom face un tur de oras in Teheran si vom incepe prin a vizita sectiunea arheologica a Muzeului National din Teheran, ce detine o colectie vasta de obiecte din perioada preistorica a Iranului. Vom vizita Complexul Palatului Golestan, ce include 17 cladiri in total (palate, muzee, galerii), majoritatea construite in perioada dinastiei Qajar. Golestan este marturia limbajului arhitectural si a artei decorative din perioada dinastiei Qajar a secolului 19. In continuare, vom face o plimbare in Marele Bazar din Teheran, un bazar autentic iranian, care da tonul si controleaza toata industria comerciala a Iranului, dictand preturile in intreaga tara. Vom vizita Muzeul Covoarelor, unde vom admira covoare bogat decorate, cu motive iraniene, datand din secolele 19 si 20. La finalul turului, vom admira Podul Tabiat, structura moderna de unde ne vom bucura de privelistea de neuitat a capitalei Iranului. Cina de ramas bun. Seara tarziu, transfer la aeroportul din Teheran pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK875 cu destinatia Bucuresti, via Istanbul.

 

24 Aprilie. TEHERAN – BUCURESTI

Decolare la ora 01:40 si sosire la Istanbul la ora 04:35. Imbarcare pe zborul TK1043 cu destinatia Bucuresti la ora 07:00. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:15.

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

Documente de calatorie

Pentru aceasta excursie este necesar pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.

Nota: Va rugam sa ne transmiteti cu cel putin o luna inainte de plecare o copie dupa primele doua pagini din pasaport (electronic in format PDF sau JPG ) cu detaliile persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea vizei la sosirea in destinatie

Note: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.In situatia in care moneda europeana EUR se va deprecia in raport cu moneda americana USD (curs 1 EUR mai mic de 1.05 USD), tarifele se vor recalcula, in conformitate cu conditiile stipulate in lege.

 

GRUP MINIM :

Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 25 platitori. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50  EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 19 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 30 zile inainte de data de plecare. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI DE GRUP*

 • Transferul se poate efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

 • Preluare turistilor se va efectua de la domiciliu (conform orasului selectat in rezervare), orele de imbarcare urmand a fi transmise turisilor odata cu informarea de plecare a circuitului. La returul din circuit, pot exista timpi de asteptare intre debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul.

 • Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor, inainte de intoarcerea din circuit.

 • Solicitarile de transfer se fac cu min. 14 zile inainte de data plecarii. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau solicitate la fata locului - direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi etc.) - se achita un supliment de 5 euro/pers/sens iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.

 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de adresa de preluare si numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite adresa de preluare si numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.

 • Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea transferului sau a pachetului de servicii.

 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI PREMIUM**

 • Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.

 • Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.

 • Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.

 • La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.

CONDITII GENERALE TRANSPORT RUTIER

- Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport

-  Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

- Turistii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.

- Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.

- Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana - piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a incasa o taxa suplimentara in valoare de 30 € per bagaj sau de a debarca pasagerii.

Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere

 

CONDITII GENERALE de CALATORIE

DOCUMENTE DE CALATORIE: (in functie de programul ales) CARTE DE IDENTITATE sau PASAPORT (nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei). Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro  sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro

-Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 Inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pâna la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pâna la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

OBSERVATII pentru MIJLOACE DE TRANSPORT:

- Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea

- In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului).

-  Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.

- Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile (regulat sau charter) din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efectuarea check-in-ului on-line inainte de prezentarea in aeroport;

- Prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intârzierii acestora

- Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal, pe baza cuponului de bagaj primit odata cu cartea de imbarcare;

- Asezarea in microbuz/ autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii la circuit, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

NOTA: Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

 

OBSERVATII pentru CAZARE & PROGRAMUL EXCURSIEI

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

- Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Uneori hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;

- Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.

- Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. De asemenea, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid de turism.

- Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, insotitorul de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

 

 IMPORTANT

- Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intârzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare.

- Agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.

- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

- Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

 

 

 

Destinatie: Iran

Durata: 1 zi, fara cazare

Shiraz – Persepolis – Yazd – Meybod – Naein – Isfahan - Abyaneh – Kashan – Desertul Maranjab – Teheran
Servicii incluse:
- Bilet de avion Bucuresti – Shiraz, via Istanbul, compania Turkish Airlines
- Bilet de avion Teheran – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
- Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport
- Transport cu autocar local modern, pe durata circuitului
- Taxa de procesare si viza on-arrival in Iran
- 9 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel:
2 nopti cazare in Shiraz la hotel Royal 4* sau similar
2 nopti cazare in Yazd la hotel Sib-o Nar 4* sau similar
3 nopti cazare in Isfahan la hotel Piroozy 4* sau similar
1 noapte cazare in Kashan la hotel 4*
1 noapte cazare in Teheran la hotel Parsian Kowsar 4* sau similar
- Mese incluse: 8 mic dejunuri si 8 cine
- Tururi de oras: Shiraz, Yazd, Isfahan, Kashan si Teheran
- Bijuteriile Persiei: Persepolis, Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Castelul Narin
- Jeep Safari in Desertul Maranjab
- BONUS! Activitati deosebite locale
- Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
- Ghid local licentiat, vorbitor de limba engleza, de la sosire pana la plecare
- Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala cu protectie COVID (obligatorie) + storno
- Taxele de oras, se achita la hotel
- Bilete de intrare la obiectivele turistice, bauturi, mese optionale
(altele decat cele mentionate la servicii incluse)
-Bacsisuri recomandate pentru ghidul local si soferi: 45 eur/ pers Note: bacsisurile se achita numerar direct insotitorului de grup la sosire, bacşişurile nu se refera si la excursiile opţionale

IRAN & Desertul PERSIEI PREMIUM TOURS

14 Aprilie. BUCURESTI – ISTANBUL

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:50 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1040 cu destinatia Shiraz, via Istanbul. Decolare la ora 15:50 si sosire in Istanbul la ora 17:15. Imbarcare pe zborul TK884 cu destinatia Shiraz cu decolare la ora 20:40.

 

15 Aprilie. SHIRAZ

Sosire pe aeroportul din Shiraz la ora 00:55. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer si cazare la hotel Royal 4* sau similar Shiraz. Mic dejun. Vom incepe turul orasului Shiraz si vom vizita Moscheea Nasir ol-Mulk, renumita pentru arhitectura si decoratiunile sale. Fiind una dintre cele mai frumoase moschei din Iran, Nasir ol-Mulk fascineaza prin vitraliile viu colorate, covoarele persane si placile ceramice multicolore. Interiorul moscheei da impresia unui caleidoscop, datorita jocului hipnotic de lumini. Continuam cu Muzeul Narenjestan, un pavilion bogat decorat, ce atrage atentia prin elementele decorative bogate, dupa care vom face o plimbare in Bazarul Vakil din Shiraz, unde vom avea ocazia sa cumparam condimente, obiecte de anticariat sau obiecte din bronz. Vom continua cu Mormantul lui Hafez, unul dintre cei mai renumiti poeti persani, care a scris despre dragoste si spiritualitate. Vom termina turul de oras cu vizita la Altarul lui Ali Ibne Hamzeh, unul din cele mai renumite structuri istorice si religioase din Iran. Transfer la hotel si timp liber la dispozitie. Servirea cinei. Cazare la hotel Royal 4* sau similar Shiraz.

 

16 Aprilie. SHIRAZ – PERSEPOLIS – YAZD

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Yazd, cu oprire in Persepolis, bijuteria Persiei Antice, in prezent sit arheologic inscris in Patrimoniul UNESCO. Persepolis a fost fondat de catre conducatorul Darius I in anul 518 i.Hr si a servit ca si capitala a imperiului Persiei, fiind oglindirea maretiei acestei dinastii. Ridicat pe o terasa imensa, jumatate naturala, jumatate artificiala, orasul antic se intinde pe o suprafata totala de 13 hectare, fiind un exemplu uluitor de arhitectura antica, tehnologie, planificare urbana si arta. Supranumit “perla persiei”, Persepolis ne va fascina prin istoria vasta si povestile persane ce inca dainuie in spatele zidurilor orasului. In apropiere, vom vizita Naqsh-e Rostam, necropola a regilor, recunoscuta pentru basoreliefurile ce il reprezinta pe eroul mitic Rostam. In continuare, vom vizita Pasargadae, prima capitala a imperiului Persiei, fondata de Cirus cel Mare in secolul 6 i.Hr. Palatele, gradinile si Mausoleul lui Cirus al II-lea din interiorul orasului antic sunt exemple remarcabile ale artei si arhitecturii persane timpurii. Servirea cinei. Cazare la hotel Sib-o Nar 4* sau similar Yazd.

 

17 Aprilie. YAZD

Mic dejun. Vom face un tur de oras in Yazd care va include vizita la Moscheea Jami Yazd, bijuterie arhitecturala a secolului 14 cu doua minerate si o intrare spectaculoasa, in forma de arc. Vom continua cu o plimbare in Complexul Amir Chakhmagh, faimos pentru nisele simetrice. Complexul este unul dintre cele mai cunoscute puncte turistice din Yazd si reuneste structuri cu diferite scopuri: o moschee, un mausoleu, o cisterna cu apa, un bazar si un tekye (loc de jale). Nu departe de centrul istoric, vom vizita Templul Focului, unde vom afla detalii despre religia zorostriana. Templul Focului se numara printre cele mai importante 9 temple zorostriene din lume – in religia zorostriana, in fiecare din cele 167 de temple din lume, arde un foc perpetuu, reprezentand puritatea. In Templul Focului din Yazd, flama arde de mai bine de 1500 de ani. Vom continua cu vizita la Turnul Tacerii - "funeraliile celeste" si reprezinta morminte in aer liber in religia zorostriana. Aici vom afla detalii interesante despre ritualurile funerare zorostriene vizitand acest sit. BONUS! Activitati deosebite: O plimbare in cartierul vechi Fahadan. Servirea cinei. Cazare la hotel Sib-o Nar 4* sau similar Yazd.

 

18 Aprilie. YAZD – MEYBOD – NAEIN – ISFAHAN

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Meybod, unde vom vizita Castelul Narin, unul dintre cele mai importante monumente istorice pre-islamice din provincia Yazd. Fortareata a fost construita din argila si pamant, in 5 etape, iar cea mai timpurie constructie se estimeaza ca ar data din anii 4000 i.Hr. Legenda spune ca acest castel a apartinut Regelului Solomon si a fost ridicat de catre Djinni, spirite supranaturale rauvoitoare din mitologia araba. Vom continua spre Naein, oras desertic cu constructii in armonie absoluta cu mediul inconjurator. Aici vom vizita Moscheea Jame, a doua cea mai mare moschee din Iran, foarte bine conservata. Arhitectura acesteia reprezinta unul din cele mai semnificative exemple de arhitectura islamica timpurie, fiind obiect de studiu pentru calatori si iubitori ai artei. Tot in Naein vom vizita Caravanseraiul – loc de popas si odihna pentru comerciantii de pe Drumul Matasii. Seara, vom sosi in Isfahan, fosta capitala a Iranului. Servirea cinei. Cazare la hotel Piroozy 4* sau similar Isfahan.

 

 

19 Aprilie. ISFAHAN

Mic dejun. Isfahan este unul dintre cele mai grandioase orase din lume si numit Nesf-e Jahan inseamna “Jumatate din Lume”. Legenda spune ca Isfahan a fost locul ales de Adam dupa izgonirea din Rai. Vom vizita Complexul Naqsh-e Jahan, inscris in Patrimoniul UNESCO. Complexul, format din cladiri cu arhitectura tipica iraniana, amplasate de jur imprejurul unui imens spatiu verde, este un exemplu ambitios de planificare urbana al lui Shah Abbas cel Mare. Vom admira aici palate, moscheea publica, vom vizita bazarul si madrasa (institutie de invatamant). Vom continua cu vizita Moscheei Sheikh Lotfollah, capodopera a arhitecturii iraniene. Moscheea se distinge prin decoratiunile bogate si inscriptiile deosebite. Vom vizita mai departe Moscheea Shah si Palatul Ali Qapu, constructii marete apartinand secolului 17, cu interioare bogat ornamentate. De asemenea, vom admira Palatul Chehel Sotun, ce uimeste prin salonul de intrare luxos, unde primeau vizite ale demnitarilor straini. Vom incheia turul cu o plimbare in Marele Bazar din Isfahan, aflat in partea nordica a complexului Naqsh-e Jahan. BONUS! Activitati deosebite: O plimbare pe una dintre cele mai pitoresti strazi din Isfahan, Chahrbagh si o vizita la o ceainarie iraniana autentica. Servirea cinei. Cazare la hotel Piroozy 4* sau similar Isfahan.

 

20 Aprilie. ISFAHAN

Mic dejun. Astazi vom continua cu a doua parte a turului de oras in Isfahan si vom incepe cu vizita Moscheea de Vineri, aflata in centrul istoric al orasului. Moscheea, datand din anul 841, este marturia vie a evolutiei arhitecturii iraniene in perioada islamica. Aflat in Patrimoniul UNESCO, edificiul este unul dintre cele mai vechi din Iran. Vom face o plimbare in Cartierul Armenesc, unde vom vizita Catedrala Vank si Muzeul. Catedrala, ca multe constructii din Iran, a fost ridicata in timpul lui Shah Abbas, cel care a mutat capitala Persiei din Qazvin la Isfahan in anul 1598. Catedrala Vank a fost construita in 1606 pentru sutele de refugiati armeni din timpul Razboiului Otoman. Vom admira in continuare superbul pod Sio-Se-Sol, al carui nume inseamna “33 de poduri”, peste raul Zayandeh Rud. Mai departe, vom avea ocazia sa vedem un al doilea pod – Podul Khaju, inspirat din Sio-Se-Sol. BONUS! Activitati deosebite: O vizita la o brutarie traditional iraniana. Servirea cinei. Cazare la hotel Piroozy 4* sau similar Isfahan.

 

21 Aprilie. ISFAHAN - KASHAN

Mic dejun. Vom pleca spre Kashan, iar pe drum ne vom opri in satul Abyaneh, unde vom simti ospitalitatea si caldura locuitorilor ce au putina interactiune cu lumea din afara. Vom afla detalii despre cultura si traiul bastinasilor si vom simti autenticitatea acestui sat pitoresc. In continuare, ne vom opri in Kashan pentru a vizita Gradina Bagh-e Fin, un exemplu autentic de gradini regale iraniene, imprejmuite de pereti cu 4 turnuri circulare. Gradina a fost construita in anul 1560 pentru a servi lui Abbas cel Mare, Sahul Persiei si este inscrisa in Patrimoniul UNESCO din anul 2012. Tot astazi, vom vizita Casa Bourojerdi, construita in anul 1857 de catre Seyyed Mehdi Borujerdi, un comerciant bogat din Kashan. Casa este un exemplu de locuinta a persoanelor instarite ale secolului 19 si uimeste prin fatata bogata decorata si prin peretii ornamentati. Servirea cinei. Cazare la hotel 4* Kashan.

 

22 Aprilie. KASHAN – Desertul MARANJAB – TEHERAN

Mic dejun. Vom pleca astazi spre capitala Iranului, Teheran, cu o oprire in Desertul Maranjab, localizat langa un lac sarat. Ne vom bucura de privelisti magnifice si incepem o calatorie printre dune intr-un jeep 4x4 off-road. Vom simti nisipul auriu in palme, visand la zilele glorioase ale Persiei, pe cand negustorii vremii cutreierau aceste zone. Vom vizita Caravanseraiul Shah Abbasi, unul dintre cele mai importante repere turistice din Desertul Maranjab, unde vom descoperi istoria Drumului Matasii si a comerciantilor ce parcurgeau renumitul drum aducand bogatii precum aur, matase sau condimente. Inca o data, ne putem imagina vremurile in care aceste zone erau pline de viata si de calatori grabiti, obositi si dornici sa poposeasca in aglomeratul Caravanserai. Dupa vizite, vom continua spre Teheran. Servirea cinei. Cazare la hotel Parsian Kowsar 4* sau similar Teheran.

 

23 Aprilie. TEHERAN

Mic dejun. Vom face un tur de oras in Teheran si vom incepe prin a vizita sectiunea arheologica a Muzeului National din Teheran, ce detine o colectie vasta de obiecte din perioada preistorica a Iranului. Vom vizita Complexul Palatului Golestan, ce include 17 cladiri in total (palate, muzee, galerii), majoritatea construite in perioada dinastiei Qajar. Golestan este marturia limbajului arhitectural si a artei decorative din perioada dinastiei Qajar a secolului 19. In continuare, vom face o plimbare in Marele Bazar din Teheran, un bazar autentic iranian, care da tonul si controleaza toata industria comerciala a Iranului, dictand preturile in intreaga tara. Vom vizita Muzeul Covoarelor, unde vom admira covoare bogat decorate, cu motive iraniene, datand din secolele 19 si 20. La finalul turului, vom admira Podul Tabiat, structura moderna de unde ne vom bucura de privelistea de neuitat a capitalei Iranului. Cina de ramas bun. Seara tarziu, transfer la aeroportul din Teheran pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK875 cu destinatia Bucuresti, via Istanbul.

 

24 Aprilie. TEHERAN – BUCURESTI

Decolare la ora 01:40 si sosire la Istanbul la ora 04:35. Imbarcare pe zborul TK1043 cu destinatia Bucuresti la ora 07:00. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:15.

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

Documente de calatorie

Pentru aceasta excursie este necesar pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.

Nota: Va rugam sa ne transmiteti cu cel putin o luna inainte de plecare o copie dupa primele doua pagini din pasaport (electronic in format PDF sau JPG ) cu detaliile persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea vizei la sosirea in destinatie

Note: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.In situatia in care moneda europeana EUR se va deprecia in raport cu moneda americana USD (curs 1 EUR mai mic de 1.05 USD), tarifele se vor recalcula, in conformitate cu conditiile stipulate in lege.

 

GRUP MINIM :

Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 25 platitori. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50  EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 19 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 30 zile inainte de data de plecare. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI DE GRUP*

 • Transferul se poate efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

 • Preluare turistilor se va efectua de la domiciliu (conform orasului selectat in rezervare), orele de imbarcare urmand a fi transmise turisilor odata cu informarea de plecare a circuitului. La returul din circuit, pot exista timpi de asteptare intre debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul.

 • Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor, inainte de intoarcerea din circuit.

 • Solicitarile de transfer se fac cu min. 14 zile inainte de data plecarii. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau solicitate la fata locului - direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi etc.) - se achita un supliment de 5 euro/pers/sens iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.

 • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de adresa de preluare si numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite adresa de preluare si numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.

 • Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea transferului sau a pachetului de servicii.

 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI PREMIUM**

 • Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.

 • Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.

 • Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.

 • La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.

CONDITII GENERALE TRANSPORT RUTIER

- Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport

-  Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

- Turistii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.

- Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.

- Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana - piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a incasa o taxa suplimentara in valoare de 30 € per bagaj sau de a debarca pasagerii.

Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere

 

CONDITII GENERALE de CALATORIE

DOCUMENTE DE CALATORIE: (in functie de programul ales) CARTE DE IDENTITATE sau PASAPORT (nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei). Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro  sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro

-Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 Inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pâna la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pâna la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

OBSERVATII pentru MIJLOACE DE TRANSPORT:

- Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea

- In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului).

-  Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.

- Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile (regulat sau charter) din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efectuarea check-in-ului on-line inainte de prezentarea in aeroport;

- Prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intârzierii acestora

- Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal, pe baza cuponului de bagaj primit odata cu cartea de imbarcare;

- Asezarea in microbuz/ autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii la circuit, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

NOTA: Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

 

OBSERVATII pentru CAZARE & PROGRAMUL EXCURSIEI

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

- Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Uneori hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;

- Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.

- Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. De asemenea, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid de turism.

- Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, insotitorul de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

 

 IMPORTANT

- Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intârzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare.

- Agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.

- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

- Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.